06/05/2009

Brusselse zelforganisaties in beeld : zaterdag 13 juni 2009

de rinck 06

Op zaterdag 13 juni ben je van harte welkom in Gemeenschapscentrum De Rinck voor een voorstelling van de werking van verschillende Brusselse zelforganisaties.

In Brussel zijn sociaal-culturele verenigingen onmisbare actoren in de manifestatie en ontwikkeling van sociaal-culturele noden. Ze zijn het onmisbare 'sociale kapitaal' van het menselijk bestaan en er is een voortdurende nood aan ondersteuning en motivatie.

In 2007 werd er een migrantenconsulent aangesteld om de allochtone zelforganisaties in Brussel te ondersteunen in hun zoektocht naar subsidies, hen ontplooiingskansen te bieden, hun organisatiestructuur mee uit te werken. De migrantenconsulent stimuleert deze zelforganisaties ook om zelf verantwoordelijkheid op te nemen.

Gedurende de voorbije jaren is er veel gebeurd en werden degelijke positieve resultaten geboekt op het vlak van ondersteuning, begeleiding, vormingen en motivatie van deze verenigingen om hun verschillende doelen te bereiken. ?De nood aan ondersteuning groeit nog steeds vermits meer en meer nieuwe zelforganisaties worden opgericht en ze zo hun plaats in de verenigingswereld innemen.

De snelle veranderingen op sociaal-politieke en economische vlak hebben sterke effecten op het verenigingsleven in Brussel. Om deze verenigingen een nieuw duwtje in de rug te geven voor 2009, en ook hun belang in onze samenleving te bevestigen en naar buiten toe te brengen, organiseert de migrantenconsulent samen met de hoofdstedelijke verbonden een evenement, 'Brusselse Allochtone zelforganisaties IN BEELD, vrij podium'.

Deze activiteit is bedoeld om het werk van de consulent en de hoofdstedelijke verbonden beter bekend te maken bij de Brusselse zelforganisaties, maar ook om de werkingen, dynamieken en creativiteit van allochtone zelforganisaties beter kenbaar en zichtbaar te maken voor een breder publiek. Daarnaast krijgen allochtone zelforganisaties de mogelijkheid om waardevolle netwerken verder uit te bouwen en worden partnerschappen tussen verenigingen onderling en anderen gestimuleerd. Kortom, een gelegenheid om samen de handen in mekaar te slaan en bruggen te bouwen!

Meer dan 100 zelforganisaties worden verwacht! Iedereen is welkom!

Praktisch

Locatie: De Rinck (Dapperheidsplein 7, 1070 Anderlecht) ?

Programma

15.00 uur: Startschot

16.00 uur: Vrij podium ?

18.00 uur: Diner (broodjes en drank)

20.30 uur: Dansfuif met wereldmuziek ?

23.30 uur: Einde + opruim

Informatie

Contacteer Emmanuel Beri, tel.: 02 609 55 73

de rinck 06.09

 

 

14:27 Posted by NAZCA in AGENDA Activiteiten /Activités | Permalink | Comments (0) | |  Facebook | | | |  Print |