10/04/2010

Tango bal avec /met "Ensemble Tango Experience Cantango & Silvia Abalos" Zaterdag / samedi 23 Oktober / Octobre 2010

silvia-abalos-1.jpg

Tango bal avec l'orchestre /met orkest

"Ensemble Tango Experience Cantango & Silvia Abalos "

Zaterdag / samedi  23 Oktober / Octobre 2010

Tango fantasia’ Thierry & Véronique thierry-veronique.jpg

Thierry & Véronique : Danseurs de niveau international en danses sportives ... Ils remportent la 1ère place dans la catégorie « Tango Escenario » et representent le Benelux au V Champeonat du monde du tango en Buenos Aires Argentina 

Workshopmiddag improvisatie & inspiratie voor tangodansers

avec / met Thierry & Véronique –  Andrés & Nathalie 

18.00-19.30: ‘Planeos’ door/par Andrès & Nathalie 10 €

19.30-21.00: ‘Tango fantasia’ door/par Thierry & Véronique 10 €

21.00 u/h Tango bal met orkest: :"Ensemble Tango Experience Cantango & Silvia Abalos "  6€

 Prijs/Paf: 10 € voor 1 workshop/stage

Concert & salon 6 €

Adres/adresse :

Salle: De Maalbeek, Hoornstraat 97, rue du Cornet 97, 1040 Etterbeek. Bruselas

Metro Schuman, bus 27,36 & 80.

Infos  /inlichtingen :

info.nazca@gmail.com

GSM : 0032 485 08 35 66

http://nazca.skynetblogs.be

Partnerschap: vzw NAZCA, in samenwerking met: Alianza Latina vzw, Silver River vzw, FZOVL vzw, SURRADIO vzw, dansclub Terpsichore Etterbeek, Dienst Nederlandse Cultuur van de Gemeente Etterbeek, GC De Maalbeek. Met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

"Ensemble Tango Experience Cantango" Silvia Abalos (zang), Katrien Bos (contrabajo), Florencia Amengual (bandonéon), Catherine Smet (piano)  

"Ensemble Tango Experience Cantango" Argentijnse tango ontstond aan het eind van de 19e eeuw wanneer wanhopige immigranten uit Europa en het platteland van Zuid Amerika Argentinië overstroomden. Ruim 3 miljoen mannen lieten hun families in de steek om hun geluk te beproeven in een verre en vreemde stad Buenos Aires genaamd. Onder de nieuwkomers waren veel Italiaanse seizoensarbeiders die zich definitief in de grootstad zouden vestigden. In de danssalons probeerden de mannen nieuwe pasjes en figuren onder elkaar uit en later op de nacht probeerden ze ze nog eens, maar dan met dames in de "milonga's" (tango dansgelegenheden in Buenos Aires). Muzikaal was de tango jarenlang vooral een mannelijke aangelegenheid. Gelukkig gaat het er tegenwoordig anders aan toe, getuige de muzikantes van Cantango, die zich vol passie de tango toeëigenen. Ze spelen met clichés uit het verleden, gezongen tangopoëzie troont ons mee naar de Rio de la Plata en een all-female danskoppel versterkt de gelederen. Instrumentaal telt Cantango Catherine Smet op piano, Florencia Amengual  op bandoneon, Katrien Bos op contrabas en zang van Silvia Abalos.  


Agrandir le plan

11:57 Posted by NAZCA | Permalink | Comments (0) | |  Facebook | | | |  Print |

The comments are closed.